U heeft te horen gekregen dat u een dieet moet volgen en dat u naar een diëtist verwezen wordt. Of het kan zijn dat u zelf vind dat u anders moet gaan eten. Het veranderen van uw eet- en leefpatroon is een grote uitdaging!

Vaak komen er allerlei vragen in u op:

Hoe en wat zult u moeten veranderen?
Is dit moeilijk?
Hoe streng moet u zijn?
Kunt u zelf invloed uitoefenen?

U bent jarenlang gewend volgens bepaalde gewoonten te eten en nu een dieet. Om te voorkomen dat u veel te streng voor u zelf bent, teveel ineens wil veranderen, zullen we tijdens de intake bespreken wat u gewend was om te doen en te eten. Hier zullen we zoveel mogelijk rekening mee houden in de adviezen.

Liever kleine haalbare doelen stellen en dus kleine stappen nemen en daardoor uiteindelijk goede resultaten boeken. Tijdens vervolgconsulten bespreken we de knelpunten waar u tegen aanloopt.

Uw eigen inbreng, vragen en motivatie zijn belangrijk. Hierdoor is het mogelijk om tot een blijvende verandering van uw voedingspatroon te komen. De doelen zullen steeds na verloop van tijd opnieuw vastgesteld worden. Ik stel altijd als regel dat er in principe geen verboden etenswaren zijn, maar sommige producten kunt u beter met mate of bij uitzondering op uw menu zetten. Op deze manier zal het mogelijk zijn om de veranderingen langdurig vol te houden.

Zoals een cliënte het weergeeft:
ik heb het gevoel niet op dieet te zijn, maar ben inmiddels wel 15 kilo afgevallen.